Connect with us

Educatie

Prioritate a Ministerului Educaţiei – 10.000 de laboratoare din şcoli şi licee să fie dotate prin PNRR

Published

on

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că are ca prioritate susţinerea din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a dotării unui număr de 10.000 de laboratoare din învăţământul preuniversitar, obiectiv pe care l-a calificat ca fiind „foarte ambiţios”.

„O prioritate a Ministerului Educaţiei este susţinerea din PNRR a dotării unui număr de 10.000 de laboratoare – un obiectiv foarte ambiţios. Teama mea este că deşi putem achiziţiona aceste dotări, adecvate secolului XXI, perioadei în care suntem, pentru a fi folosite în interesul elevilor, problema este să nu rămână în cutii sau să rămână fără consumabile. În momentul în care vom reuşi să reglăm acest lucru la nivel liceal, sunt sigur că şi apetitul studenţilor pentru cercetare, pentru o implicare reală într-o cercetare, va creşte şi că obiectivul (…) de aplicare în economie, în societate a rezultatelor cercetării va fi atins. Din păcate, nu sunt capabil să fiu atât de idealist şi să pretind că schimbarea se va putea face mâine. Dar dacă suntem împreună, serioşi, responsabili şi coerenţi, acest lucru se va întâmpla şi trebuie să se întâmple”, a afirmat Cîmpeanu la Senat, la dezbaterea cu tema „Cum revitalizăm sistemul naţional de cercetare-dezvoltare”, organizată de Comisia pentru ştiinţă, inovare şi tehnologie.

Ministrul a menţionat că joi dimineaţă, înainte de şedinţa de guvern, a vizitat şcoli din foarte multe localităţi din judeţul Ilfov, unde a încercat să găsească un laborator funcţional de ştiinţe.

„Am încercat să găsesc o şcoală gimnazială sau liceu în care să existe un laborator funcţional de ştiinţe – de chimie sau de biologie sau de fizică. Nu am găsit. Deşi am fost într-un număr mare de şcoli din judeţul Ilfov, nu am găsit niciun laborator în care să putem spune că acum doi, trei sau cinci ani elevii, care între timp au devenit studenţi, au făcut lucrări practice de chimie, de biologie sau de fizică. Oare acest lucru nu ne dă de gândit? Am găsit o şcoală excepţională, comparabilă cu şcolile din Statele Unite şi cu cele mai bune şcoli din Europa, la Bragadiru. Este absolut impresionantă la nivel de structură şi organizare. Are laboratoare de chimie, fizică, biologie. Sunt foarte frumos semnalizate, au mobilier, instalaţii, dar nu au dotări”, a adăugat Cîmpeanu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015