Connect with us

Educatie

Programul de educaţie financiară pentru elevii de liceu FinClub acceptă înscrieri

Partida Romilor

Published

on

Elevii de liceu de clasele X-XII care doresc să participe la programul de educaţie financiară FinClub derulat de mai multe instituţii financiare se pot înscrie în program, începând de luni, pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unui comunicat remis luni de instituţie.

Autoritatea de Supraveghere Financiară, Banca Naţională a României, Ministerul Finanţelor Publice şi Asociaţia Română a Băncilor au lansat luni, în parteneriat, programul de educaţie financiară destinat elevilor de liceu pasionaţi de piaţa financiară intitulat FinClub.

Organizat în cadrul Acordului de Colaborare privind Educaţia Financiară, programul FinClub presupune crearea unui club de educaţie financiară a cărui activitate se va desfăşura sub forma unor întâlniri online bilunare, cu scopul cunoaşterii şi aprofundării conceptelor financiare, precizează sursa.

În primul an, FinClub va avea o limită de participare de 100 de elevi, la nivel naţional, iar întâlnirile se vor organiza în perioada 1 septembrie 2020 – 1 iunie 2021.

Înscrierile în FinClub pot fi făcute online, în intervalul 3 august – 24 august. Formularul de înscriere şi Regulamentul clubului sunt disponibile pe pagina de internet a ASF, la https://asfromania.ro/edu/fin-club/, precum şi pe pagina de Facebook a Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Instruirea elevilor urmează să fie asigurată de lectori, profesori, traineri, reprezentanţi ai pieţelor financiare, reprezentanţi ai diferitelor sectoare economice, persoane cu diferite specializări profesionale, se menţionează în comunicatul ASF.

Educaţia financiară ocupă un loc strategic pe agenda instituţiilor semnatare ale Acordului de Colaborare privind Educaţia Financiară.

Autoritatea de Supraveghere Financiară, Banca Naţională a României, Ministerul Finanţelor Publice şi Asociaţia Română a Băncilor consider că sunt necesare acţiuni concertate pentru îmbunătăţirea nivelului de educaţie financiară în rândul românilor printr-un efort coordonat la nivel naţional, care va asigura atingerea principalelor obiective strategice de îmbunătăţire a bunăstării financiare.

Acordul de Colaborare încheiat de cele patru instituţii vizează realizarea de activităţi comune în domeniul educaţiei financiare şi elaborarea Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară (SNEF).

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015