Connect with us

La zi

Râmnicu Vâlcea: Internatul unui liceu, transformat în clădire de locuinţe sociale cu fonduri de la MDRAP

Published

on

Conducerea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea va transforma, până la sfârşitul acestui an, un internat al unei şcoli din oraş în locuinţe sociale, pentru a acoperi solicitările venite din partea familiilor nevoiaşe care au nevoie de o casă, au anunţat, miercuri, reprezentanţii instituţiei.

Municipalitatea Râmnicu Vâlcea a solicitat în acest sens fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), bani care vor fi folosiţi pentru amenajarea a 90 astfel de locuinţe.

„Primăria Râmnicului, în baza unui program al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice destinat susţinerii construcţiei de locuinţe, a solicitat suma de peste 4 milioane lei de la bugetul de stat pentru transformarea clădirii internat a Liceului Tehnologic Ferdinand I în locuinţe sociale. Conform acestui proiect, în imobilul cu trei etaje din Ostroveni vor fi amenajate 90 de unităţi locative (76 de garsoniere compuse din dormitor, baie şi bucătărie şi 14 apartamente compuse din cameră de zi, dormitor, baie şi bucătărie), precum şi spaţii comune, respectiv zone tehnice la subsol, birouri, holuri, casa scării şi cameră portar. Investiţia urmează să se finalizeze până la sfârşitul anului 2019”, se arată într-un comunicat al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

În prezent, primăria municipiului reşedinţă are în evidenţe 373 de dosare depuse pentru obţinerea unei locuinţe sociale, 306 dintre ele fiind pentru camere de tip cămin şi 75 pentru unităţi locative în zona Colonie Nuci, unde locuiesc în special etnici romi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015