Connect with us

Activitate parlamentara

Reducerea abandonului şcolar, măsură propusă pentru PNRR de către deputatul minorităţii rome Cătălin Zamfir Manea

Published

on

Reducerea abandonului şcolar, investiţii în infrastructura şcolară şi extinderea programului „Microbuze şcolare” au fost propuse miercuri, în cadrul unei dezbateri privind educaţia în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, organizată de Comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor.

Cătălin Manea, deputat al minorităţii rome, a atras atenţia că sunt necesare o serie de măsuri pentru reducerea abandonului şcolar, argumentând că în comunităţile de romi rata abandonului este foarte ridicată.

„Prima este formarea şi încadrarea de noi mediatori şcolari în toate unităţile şcolare din comunităţile vulnerabile supuse riscului de sărăcie şi de excluziune socială. A doua măsură – includerea în PNRR a unei măsuri reformatoare privind creşterea participării şcolare în rândul copiilor aparţinând grupurilor vulnerabile – aici mă refer la acordarea unui voucher educaţional, netransmisibil, tuturor copiilor care provin din medii socio – economice defavorizate, iar cuantumul acestui voucher educaţional să fie de aproximativ 700 de lei pe an pentru fiecare copil, iar destinaţia lui să nu fie alta decât aceea legată de achiziţionarea de haine şi rechizite”, a spus deputatul minorităţii rome în Parlamentul României.

Continue Reading
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015