Connect with us

Asul de trefla

Romacen. Vremea Vrăjitoarei – Povestea a șase tehno-vrăjitoare rome

Un spectacol pus în scenă la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe

Published

on

„ROMACEN – Vremea Vrăjitoarei” spune povestea a șase tehno-vrăjitoare rome. Pentru că, în lumea în care trăiesc, nu există loc și pentru femei ca ele, creează o societate futuristă bazată pe solidaritate, în care își stabilesc propriile reguli și în care, în sfârșit, pot trăi în pace, fără discriminare, rasism și misoginie: PHENJALIPEN. Cele șase femei controlează cu măiestrie cele mai noi tehnologii și hack-uiesc Brexit-ul, folosesc fizica cuantică pentru a călători în timp, creează roboți hiper-realistici și dezvoltă politici noi și fezabile pentru a opri catastrofa climatică.

„Spectacolul „ROMACEN – Vremea Vrăjitoarei”  marcheză totodată și nașterea unui nou curent artistic – Roma Futurism, care sperăm să fie preluat de cât mai mulți artiști și artiste rome cu scopul de a ne muta la următorul nivel, în care putem să ne imaginăm un viitor în care oprim ciclul istoric al opresiunilor împotriva noastră. Roma Futurism revendică figura vrăjitoarei rome, atât de stereotipizată în imaginarul colectiv iar vrăjitoria devine răspunsul nostru artistic și politic la inegalitățile sociale și la injustițiile lumii în care trăim.”, a declarat autoarea Mihaela Drăgan.  

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015