Connect with us

La zi

România va înregistra scădere economică în 2020 compensată, însă, de creşterea din 2021

Partida Romilor

Published

on

Economia României va înregistra o revenire în formă de „V”, scăderea din acest an urmând a fi compensată de o revenire în 2021, a declarat luni ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Digi24.

„Rămân la opinia mea că economia va avea o revenire în V. După această cădere bruscă va veni şi o revenire bruscă a economiei. Bineînţeles că nu va arăta la fel. Depinde foarte mult de implementarea măsurilor pe care le-am luat acum cât mai rapid şi după aceea să vedem măsurile de relansare a economiei”, a arătat Cîţu.

Ministrul Finanţelor estimează un reviriment al economiei începând din a doua jumătate a acestui an.

„Scăderea economică depinde acum de estimări. Apar mai multe estimări. Şi la noi în prima fază arată rău faţă de estimarea pe care o aveam pentru anul acesta. Faţă de creşterea economică este o scădere abruptă. Intrăm în teritoriul de recesiune dar ăsta este efectul a ceea ce se întâmplă acum. Vă spun că anul acesta o să avem un reviriment al economiei chiar începând cu iulie-august”, a spus ministrul Finanţelor.

Florin Cîţu a subliniat că avansul economic din 2021 va elimina scăderea din 2020. „După ce tragem linie înseamnă că vom avea doi ani cu zero. Asta înseamnă. Dar ceea ce pierdem anul acesta vă spun că, potrivit estimărilor mele, vom recupera anul viitor, dacă trecem cu bine şi dacă respectăm starea de urgenţă. Vă spun este pentru binele nostru”, a spus Florin Cîţu.

Acesta a subliniat, în context, că în prezent România se confruntă cu o criză de sănătate pentru care nu avea instrumentele necesare pregătite însă după ce va trece această perioadă revenirea va fi mai uşoară pentru că ţara a trecut prin mai multe crize economice.

„Problema noastră acum este lupta cu această criză care ne pune în această situaţia de a ţine oamenii acasă şi de a menţine economia. Planul doi, de a ne reface după şoc, este mult mai uşor pentru că sunt multe momente prin care omenirea a trecut, de revenire, şi avem exemple cum să ne revenim. Dificil este acum. Ce facem acum, cum menţinem astăzi oamenii sănătoşi şi economia să funcţioneze. Dacă trecem peste acest moment, vă spun că o să fie mult mai uşor şi veţi vedea rezultate imediate. Acum trebuie să nu ne pierdem concentrarea. (…) Dacă trecem cu bine şi sănătoşi de această perioadă, revenirea va fi mai uşoară pentru că avem instrumentele. Ştim. Am trecut prin mai multe crize economice şi aceasta este o criză economică. Astăzi este o criză de sănătate şi nu aveam pregătite instrumentele pentru aşa ceva”, a subliniat ministrul Finanţelor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015