Connect with us

Remember

Romi celebri

Published

on

Printre personalităţile care au avut o contribuţie importantă în domeniul ştiinţei, culturii şi artei la nivel mondial s-au aflat şi membrii ai comunităţii roma.

August Steenberg Krogh a fost un om de ştiinţă danez de etnie romă, care a obținut premiul Nobel pentru medicină în anul 1920, iar Juscelino de Oliveira a fost ales președinte al Braziliei în 1956.

Puțină lume știe că şi marele actor Charlie Chaplin se trăgea dintr-o familie de romi.

Totodată, diva Hollywood-ului anilor 30, Rita Hayworth, supranumită „Zeița Dragostei”, are origini rome. De la vârsta de opt ani dansează flamenco, iar până a deveni celebră în lumea filmului a fost dansatoare în cluburi de noapte.

Mai puţin cunoscut este şi faptul că, o altă legendă a filmului, marea iubire a lui Frank Sinatra, Ava Gardner avea origini rome.

Născuți în familie de romi sunt și cei de la celebra formaţie Gipsy Kings. Deși membrii grupului s-au născut în Franța, părinții majorității dintre ei au fost gitanos, adică spanioli de etnie romă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015