Connect with us

Educatie

Salvaţi Copiii: 14 echipe mobile oferă consiliere în 150 de localităţi privind începerea şcolii

Published

on

Specialişti din cadrul „Salvaţi Copiii”, organizaţi în 14 echipe mobile/caravane, vor oferi consiliere reprezentanţilor autorităţilor locale şi ai unităţilor de învăţământ din 150 de localităţi din mediul rural şi urban mic, pentru adoptarea urgentă a unor măsuri concrete care să asigure celor peste 30.000 de copii din aceste comunităţi condiţii materiale şi echipamentele tehnice adecvate şi activităţi şcolare derulate de cadre didactice pregătite pentru a face faţă cerinţelor educaţiei online.

„Din experienţă proprie şi ascultând ceea ce ne spun copiii, considerăm că învăţământul românesc se află în aceeaşi stare de urgenţă din care nu va putea ieşi fără intervenţii responsabile şi investiţii corespunzătoare din partea Guvernului şi a autorităţilor locale. Nu putem ignora această situaţie, iar pregătirea şcolilor pentru redeschiderea lor în 14 septembrie, cu respectarea tuturor rigorilor sanitare, nu trebuie să fie afectată de partizanatele politice ori poliţe electorale. Pentru cel puţin 30.000 de copii din 150 de localităţi, Salvaţi Copiii va purta discuţii cu primăriile şi cadrele didactice pentru soluţii adaptate”, a declarat preşedintele executiv Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

Potrivit sursei citate, la fel de importante vor fi respectarea distanţării fizice de minimum un metru şi jumătate între elevi în clase şi intensificarea activităţilor de asistenţă socială pentru identificarea situaţiilor de sărăcie, excluziune socială ori abuz în rândul copiilor şi protecţia lor imediată conform legii.

Conform analizei Salvaţi Copiii „Impactul COVID-19 asupra copiilor din România”, realizată în urma consultării a 5.000 de copii, aceştia şi-au exprimat dorinţa de a reveni în şcoli în luna septembrie. Aproape jumătate dintre ei (47%) au declarat că au utilizat, în starea de urgenţă şi în starea de alertă, doar telefonul mobil, dispozitiv care nu permite o reală participare la educaţia online, se arată în comunicat.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015