Connect with us

Eveniment

Școala de vară „Holocaustul din România între istorie și receptare”

29 iulie – 1 august 2019, Lugoj – Surduc

Published

on

În localitatea Surduc a început Școala de vară „Holocaustul din România între istorie și receptare”. La acest eveniment participă profesori de istorie din ciclul gimnazial și liceal.

Şcoala de vară a debutat cu o prezentare despre antisemitismul în România interbelică, susținută de Ana Bărbulescu, cercetător în cadrul Institutului „Elie Wiesel”.

În cadrul evenimentului organizat în localitatea Surduc, Radu Ioanid, USHMM, a vorbit despre Holocaustul în Europa. La rîndul său, istoricul Andrei Muraru a avut o prelegere Procesul criminalilor de Război.

Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului în Romania „Elie Wiesel”  organizează în perioada  29 iulie  – 1 august  2019, la Lugoj – Surduc,  Şcoala de vară „Holocaustul din România între istorie și receptare ”.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015