Connect with us

La zi

Se intampla in 2014! Romii mutati fortat in containere la marginea orasului Eforie

Avatar

Published

on

Evacuarea fortata a 10 familii de romi din Eforie a dat nastere unui nou scandal intre autoritatile locale si organizatiile pentru drepturile omului.
In timp ce viceprimarul din Eforie se lauda cu isprava facuta in presa locala, aratand ca familiile evacuate se bucura de conditii mai bune de locuit, alte trei familii au ramas fara acoperis, ei fiind nevoiti sa doarma sub cerul liber.

Peste 50 de persoane au fost mutate fortat, luna trecuta, dintr-o scoala abandonata unde fusesera mutate tot de autoritatile locale in toamna anului trecut, in containere.

Motivul mutarii, sustine viceprimarul Ion Ovidiu Brailoiu, este ca locuintele provizorii nu mai indeplineau conditiile igienico-sanitare necesare unui spatiu de locuit, dar si din cauza sesizarilor repetate ale cetatenilor din zona. Majoritatea persoanelor evacuate nu au un loc de munca, iar copiii nu frecventeaza cursurile scolare conform declaratiilor oferite de domnul viceprimar unui cotidian local.

Pe de alta parte, Centrul European pentru Drepturile Romilor (ERRC) atrag atentia ca numai opt din cele 10 familii au fost relocate in containerele modulare de tip locuinta, in timp ce doua familii au ramas sub cerul liber.

„Opt familii au fost mutate in containere care nu indeplinesc standardele de locuire de baza, cum ar fi instalatii sanitare adecvate, conectare la apa si electricitate. Cu o suprafata de mai putin de 20 de metri patrati, containerele sunt prea mici pentru a gazdui toti membrii familiilor si acestea sunt situate la marginea orasului langa o mare excavatie care prezinta riscuri grave pentru siguranta copiilor”, arata ERRC, care spun si ca autoritatile nu au transmis notificari de evacuare.

In luna octombrie a anului trecut, 22 de locuinte din Eforie au fost daramate de autoritatile locale, pentru ca au fost construite ilegal, iar oamenii au dormit patru zile sub cerul liber.

Apoi cele 90 de persoane evacuate au fost relocate intr-o scoala abandonata.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015