Connect with us

Eveniment

Ședință ordinară a Biroului Județean pentru Romi – Prahova

Published

on

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader și prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, au participat luni, 6 ianuarie 2020, la ședința Biroului Județean pentru Romi, entitate ce funcționează în cadrul Instituției Prefectului.

Pe ordinea de zi s-au regăsit subiecte legate de: Planul Județean de Măsuri pentru 2020, privind incluziunea cetățenilor aparținând minorității rome, Campania Națională ,,Vrem Respect”, dar și prezentarea proiectelor derulate în comunitățile de romi în anul 2019.

Consiliul Județean Prahova a susținut pe parcursul anului precedent minoritatea romă, prin derularea unor proiecte cu finanțare nerambursabilă, conform legii 350/2005. Un exemplu în acest sens este proiectul ,,Vrem respect!”, implementat de Partida Romilor Pro-Europa – filiala Florești – și finanțat de administrația județeană cu suma de 24.600 lei. Proiectul a inclus campanii de promovare a sănătății în rândul romilor, dar și campanii de combatere a discriminării.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015