Connect with us

Social

Senzational! Exista si romani discriminati de romi

Published

on

Potrivit cotidianului Adevarul, locuitorii din satul Lunca Cetatuii, judetul Iasi sunt in prag de conflict interetnic, dupa ce, atentie, postasii distribuie alocatiile copiilor, intai romilor din sat si apoi romanilor.
Astfel persoanele de etnie roma care au copii, primesc alocatiile inca din prima zi in care acestea vin de la stat, in timp ce romanii iau banii dupa aproximativ o saptamana.
Situatia, conform acestui cotidian, care nu s-a documentat nici o secunda preferand sa arunce aceasta stire ca si o sfidare la adresa romanilor, a creat nemultumiri in randul cetatenilor din Lunca Cetatuii, ba chiar si divergente intre cele doua comunitati.
Sefii oficiului postal din Iasi nu au negat situatia din Lunca Cetatuii, dar au si un motiv clar, ei respectand o norma incheiata cu Ministerul Muncii, care prevede ca alocatiile sa se dea intre data de 8 si 25 ale lunii, esalonat in functie de strazi. Ba mai mult, seful postei a mai declarat ca factorilor postali le este frica sa mearga cu banii in geanta, pe jos, in anumite zone in care locuiesc comunitatile rome si pentru a preveni o eventuala infractiune prefera sa de-a alocatiile copiilor romii direct de la ghiseul oficiului postal. Dar pentru unele cotidiene acest subiect este considerat unul senzational de discriminare.
Lucian Ionescu

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015