Connect with us

Si eu m-am nascut in Romania

Și eu m-am născut în România 07.11.2015

Avatar

Published

on

Au început să vină pensiile ‘’de ghetou’’ pentru supraviețuitorii romi ai deportărilor din Transnistria. Ce sume primesc aceștia, în funcție de perioada de deportare, dar și dacă există termen limită pentru solicitarea pensiei oferite de statul german. Invitați în platou, “La un ceai cu rom”, sunt Petre Matei, din partea Centrului de Resurse pentru Comunitate, și Daniel Vasile, președintele Agenției Naționale pentru Romi.
La “Kestiuni rome”, descoperim în câte minute poate un argintar rom să facă o verighetă, cum au ajuns căldărarii din Brateiu recunoscuți în toată țara și mult peste hotare, dar și ce spune singurul curelar din România despre istoria veche a meșteșugurilor din cetățile transilvănene. Totul povestit mișto, la “Șukarfest”, din centrul vechi al Sibiului.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015