Connect with us

Si eu m-am nascut in Romania

Si eu m-am nascut in Romania – 30.07.2016

Avatar

Published

on

Holocaustul împotriva romilor, comemorat pentru prima dată în România
Sâmbăta aceasta, dedicăm întreaga ediție a emisiunii ,,Și eu m-am născut în România” unei zile speciale, 2 august. În anul 2015, Parlamentul European a stabilit ziua de 2 august ca Zi europeană de comemorare a Holocaustului împotriva romilor. În țara noastră este pentru prima dată în istorie când guvernul și reprezentanți politici și civici ai statului român recunosc oficial genocidul romilor din timpul Holocaustului și comemorează această zi așa cum se cuvine.
Discutăm pe larg despre aceast capitol dureros din istorie în cadrul rubricii ,,La un ceai cu rom”, cu invitatul nostru, dr.Petre Matei-istoric și cercetător specializat pe problematica Holocaustului. O discuție amplă în care veți vedea în premieră, mărturia impresionantă a unei supraviețuitoare rome care a scăpat ca prin miracol de infernul deportării.
Apoi, vă invităm să cunoașteți îndeaproape cel mai temut lagăr din istoria omenirii-Auschwitz Birkenau. Echipa emisiunii noastre a ajuns acolo și a realizat un documentar amplu despre ororile care au îndoliat întreaga omenire. Vă prezentăm traseul prizonierilor odată ajunși aici, chinurile la care au fost supuși și veți asculta mărturiile halucinante a doi supraviețuitori romi: Franz Rozenbach și Herman Hollenreiner.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015