Connect with us

La zi

Sibiu: Autorităţile sunt în alertă după ce a fost sacrificat un porc cu pestă porcină

Published

on

Autorităţile locale sunt în alertă după ce un laborator din Cluj-Napoca a confirmat joi că există un focar de pestă porcină în judeţul Sibiu, în localitatea Colun, unde a fost sacrificat un porc bolnav, din a cărui carne se pare că s-ar fi consumat deja, potrivit prefectului Maria Minea.

„Lângă Porumbacu, în Colun, acolo s-a luat probă de la porc şi s-a dus la Cluj. A ieşit pozitiv. Azi-dimineaţă deja aveam confirmarea”, a explicat prefectul.

Minea spune că a fost informată în cursul dimineţii de către directorul Direcţiei Sanitar Veterinare, Şerban Ţichindelean, că, potrivit laboratorului de la Cluj-Napoca, există pestă porcină în judeţul Sibiu. Deocamdată, autorităţile sibiene, inclusiv poliţiştii, încearcă să dea de urma cărnii din porcul sacrificat, din care o parte se pare că a fost consumată de o familie de romi, cu mulţi copii.

Dacă şi laboratorul de la Bucureşti va confirma existenţa pestei porcine la carnea din porcul sacrificat la Colun, prefectul Maria Minea anunţă că va convoca vineri dimineaţa Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, ca să se ia toate măsurile pentru protecţia populaţiei.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015