Connect with us

Educatie

SOS Satele Copiilor România lansează un proiect educaţional de tip afterschool

Published

on

Asociaţia SOS Satele Copiilor România lansează un proiect de tip afterschool, bazat pe o educaţie socio-emoţională incluzivă, care se adresează copiilor din clasele primare.

SOS Planet va funcţiona într-un spaţiu exterior din Sectorul 1, de aproximativ 4 hectare, alături de programele ONG-ului şi alte servicii oferite copiilor separaţi de părinţi sau aflaţi la risc de separare. Afterschool-ul dispune şi de un spaţiu interior de aproximativ 200 de metri pătraţi.

Proiectul a fost iniţiat în cadrul Departamentului de Inovare al Asociaţiei SOS Satele Copiilor şi este gândit ca un spaţiu alternativ de învăţare deschis către copiii din toate mediile, fiind printre puţinele afterschool-uri din Capitală care oferă acces şi copiilor neplătitori aflaţi în situaţii speciale, printr-un program dedicat acestora. Toate veniturile ce vor fi obţinute de SOS Planet vor fi reinvestite în susţinerea copiilor ce beneficiază de serviciile Asociaţiei.

Metoda educaţională practicată de SOS Planet se bazează pe un model de învăţare care pune în centru experienţele practice şi creative, dezvoltarea socio-emoţională a copilului şi joaca în natură.

În sprijinul acestei metode vine şi spaţiul exterior, care are facilităţi precum: o terasă exterioară, un teren de sport multifuncţional îngrădit, o scenă în aer liber, un foişor, mese de ping-pong, o grădină. De asemenea, suprafaţa de aproximativ 200 de metri pătraţi din interior cuprinde şi o cameră senzorială ce va fi amenajată astfel încât să contribuie la dezvoltarea socio-emoţională a copiilor.

Programul educaţional oferit de SOS Planet urmează un mix de activităţi creative şi practice, cu focus pe dezvoltarea de abilităţi care să îi pregătească pe copii pentru viitor, cum ar fi ateliere de poveşti, înţelegere a emoţiilor, limba engleză şi altele. De asemenea, părinţii pot opta şi pentru o serie de opţionale foarte diverse – de la chitară, dans, sport până la public speaking, robotică, yoga sau ceramică.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015