Connect with us

Social

Constanţa: Sprijin pentru prevenirea abandonului şcolar prin programul „Măsuri integrate pentru o viaţă mai bună”

Published

on

158 de copii ai Şcolii Gimnaziale Dimitrie Ştiubei (învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial) care beneficiază de sprijin pentru prevenirea abandonului şcolar şi pentru creşterea accesului şi participării la educaţia timpurie au primit rechizite în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru o viaţă mai bună”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, cod MySMIS: 114654 şi este derulat de Primăria Municipiului Constanţa în parteneriat cu Liceul Teoretic „Decebal”.

Copiii de grădiniţă au primit ghiozdane conţinând creioane colorate, acuarele, pensule, blocuri de desen şi plastilină. Celor de la ciclul primar li s-au oferit în plus, excluzând plastilina, caiete, penare, stilouri, creioane, radiere şi ascuţitoare, iar cei de la gimnaziu au mai primit şi o trusă de geometrie.

Mai mult decât atât, în cadrul proiectului preşcolarii participă săptămânal la şedinţe cu un psihopedagog şcolar, care va încerca să le stimuleze sensibilitatea estetică, dezvoltarea emoţională, dezvoltarea personală, gândirea creativă şi intuiţia, iar elevii de la clasele primare şi cei de la gimnaziu vor fi ajutaţi să-şi facă temele. Toţi copiii incluşi în program şi care merg în această perioadă la şcoală primesc şi mese calde până la finalul proiectului.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenţie delimitată de străzile Soveja, Ştefăniţă Vodă, Zmeurei şi Badea Cârţan.

În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătăţire a nivelului de educaţie în rândul preşcolarilor şi elevilor romi şi neromi, de stimulare a capacităţii de inserţie profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi a celor care intenţionează să demareze o activitate pe cont propriu, precum şi de creştere a accesului la servicii sociale şi de asistenţă medicală de înaltă calitate.

Proiectul are valoare totală de 11.971.625,55 lei, din care 10.119.696,72 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 1.583.488,31 lei valoare totală eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional şi 268.440,52 lei contribuţia beneficiarului.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 – 15 august 2021.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015