Connect with us

La zi

ŞTEFAN RUSU, INCLUS ÎN HALL OF FAME: Sunt ţigan ursar şi nu îmi e ruşine!

Avatar

Published

on

Ștefan Rusu ( 61 de ani) este cel mai valoros luptător român din toate timpurile. Medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 1980, cu argint la JO din 1976 și bronz la ediția din 1984 de la Los Angeles, Rusu a fost inclus, de curând, în Hall of Fame.
Fostul mare sportiv fost invitat trei zile la Rio pentru a primi distincția din partea Federației Internaționale de Lupte, dar cei de la de la Federația Română au ,,uitat” să-l invite să vadă turneul olimpic de lupte.

Este mândru de etnia sa

Acesta s-a arătat :,,Sunt țigan ursar și nu îmi este rușine cu asta! Mama mea era țigancă. Tata, român. Era lautar. Cânta fenomenal. A încercat să mă facă să cânt la vioară. Nu i-a ieșit. Știu însă să cânt la tobe. Când eram mic, la un bâlci, cântam la tobe și din cauza oboselii am adormit. Atunci a venit un țăran la mine și mi-a fript o palmă: ,,Mama ta de țigan. Cântă f…i ceapa mă-tii,,. Nu cred că e rușine să spui din ce etnie faci parte. Dacă ești un om corect și îți faci treaba, nu mai contrează etnia. Mulți sportivi sunt țigani, dar nu vor să recunoască”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015