Connect with us

Educatie

„Tabără pentru copiii romi: Învaţă de la mine!” în perioada 13 – 15 august 2021

Proiectul se derulează începând cu data de 6 iunie 2021 în cele două localităţi: municipiul Sibiu, respectiv comuna Nocrich

Published

on

Asociaţia „Iulian al II-lea pentru educaţie şi integrarea romilor” în parteneriat cu Primăria Nocrich vor organiza o serie de activităţi dedicate copiilor în perioada 13 – 15 august 2021, în cadrul Proiectului ,,Tabără pentru copiii romi: Învaţă de la mine!”.

Proiectul se derulează începând cu data de 6 iunie 2021 în cele două localităţi: municipiul Sibiu, respectiv comuna Nocrich şi este co-finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu, prin Agenda pentru Tineret 2021. Organizatorii şi-au propus să promoveze voluntariatul de familie alături de Fundaţia ProVobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, să dea o şansă copiilor şi tinerilor la educaţie prin stimularea creativităţii şi să combată discriminarea prin activităţi nonformale, de recreere, protejând mediul înconjurător.

„În cadrul Centrului cu program after school pentru copiii romi, au fost desfăşurate activităţi educative atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, iar primele întâlniri au fost dedicate lecturii, deoarece unul dintre obiectivele proiectului a fost înfiinţarea unei mini biblioteci. Am achiziţionat cărţi de colorat şi de lectură, dar şi jocuri educaţionale de cultură generală. De asemenea, am pus la dispoziţia copiilor o masă de ping pong şi biciclete pentru drumeţii, promovând astfel mişcarea natură. De toate acestea materiale au beneficiat şi copiii din Nocrich, o primă întâlnire avută cu ei aici la Centru fiind cea dedicată prieteniei.

În perioada următoare, vom merge la Nocrich, deoarece am pregătit ateliere educative, un curs de educaţie rutieră şi multe alte surprize de care, sperăm, să se bucure”, a detaliat Iulian Rădulescu, preşedinte al Asociaţiei ,,Iulian al II-lea pentru educaţie şi integrarea romilor”.

Timp de trei zile, la Nocrich va fi marcată Ziua Internaţională a Tineretului, ocazie cu care vor fi aduse în discuţie şi problemele tinerilor părinţi. Copiii se vor familiariza cu regulile de circulaţie pentru biciclişti şi cu tot ceea ce trebuie să ştie pentru a circula în siguranţa cu bicicleta. Totodată, în cadrul taberei, vor cânta împreună piesele preferate, la Biblioteca Comunală Nocrich.

„Aşteptăm cu nerăbdare cele trei zile de la sfârşitul săptămânii, deoarece copiii se vor întâlni la Nocrich şi împreună cu toţi factorii implicaţi vom duce la bun sfârşit acest proiect de pe urmă căruia toţi avem de învăţat. Vrem să le povestim celor mici despre baronul Samuel von Brukenthal, de la a cărui naştere s-au împlinit 300 de ani, şi să le prezentăm partenerii noştri din Centrul Cercetăşesc Nocrich – H. C. Habermann, de care suntem foarte mândri”, a menţionat Muşoaie Adrian, primarul comunei Nocrich.

PROGRAMUL va fi următorul:

13 august, orele 17.00 – 19.00
– Atelier de cunoaştere şi de storytelling, curs de educaţie rutieră la Primăria Nocrich

14 august, orele 11.00 – 13.00
– Vizită la Biserica evanghelică fortificată din Nocrich
– Pe urmele baronului Samuel von Brukenthal – 300 de ani de la naşterea baronului
– Drumeţie pe biciclete
– Vizită la Centrul Cercetăşesc Nocrich – H. C. Habermann

15 august, orele 17.00 – 19.00
– Tinere talente la Biblioteca Comunală Nocrich
– Surprize, jocuri

La aceste activităţi, accesul este limitat. Se vor lua măsuri sanitare şi de protecţie, deoarece ne aflăm încă în perioada pandemiei COVID-19.

Proiectul: „Tabără pentru copiii romi: Învaţă de la mine!” a fost lansat la sediul Asociaţiei „Iulian al II-lea pentru educaţie şi integrarea romilor” în data de 25 iunie 2021 şi se va încheia cu un eveniment special în 4 septembrie 2021, în cadrul Centrului de zi cu program after school pentru copiii romi, situat pe str. Secerătoarelor nr. 3, în municipiul Sibiu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015