Connect with us

Social

Târgu Secuiesc: Familiile numeroase pot beneficia de reduceri şi gratuităţi

Published

on

 Primăria Târgu Secuiesc a lansat un program multianual de sprijinire a familiilor cu minimum trei copii, prin intermediul căruia acestea pot beneficia de o serie de reduceri sau gratuităţi.

Un număr de 26 de familii s-au înscris până acum în acest program, iar primul card, pe baza căruia se vor acorda aceste facilităţi, a fost înmânat în data de 1 aprilie.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, ceilalţi beneficiari se pot prezenta pentru ridicarea cardurilor la Registratura instituţiei, începând cu data de 6 aprilie.

Prin acest program, familiile numeroase pot beneficia de un abonament gratuit cu valabilitate de un an pentru parcările rezidenţiale aflate în administrarea Consiliului Local Târgu Secuiesc, dacă există locuri libere în jurul locuinţelor acestora, precum şi de un abonament gratuit cu valabilitate de un an pentru parcările publice din municipiu.

De asemenea, pot beneficia de reduceri de 50% la abonamentele de acces la programele şi acţiunile culturale organizate de instituţiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Local, precum şi la bazele sportive şi de agrement, printre acestea numărându-se Casa de cultură şi patinoarul artificial.

Facilităţile se acordă cu condiţia ca familia să aibă domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul administrativ al municipiului Târgu Secuiesc, cel puţin unul dintre părinţii sau persoanele care au în întreţinere copiii să realizeze venituri impozabile, indiferent de sursa de venit, să nu aibă datorii la bugetul local, iar copiii să fie înscrişi la o unitate de învăţământ şi să nu aibă mai mult de 20 de absenţe nemotivate pe an, cu excepţia celor înscrişi la grădiniţe.

Un program similar a fost lansat de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe în anul 2019, prin care familiile cu mai mult de trei copii pot beneficia de parcări gratuite şi reduceri la teatru, cinematograf, patinoar, piscină, ştrand, la pârtia de schi şi la bazele de agrement din staţiunea Şugaş Băi.

Anul trecut, în contextul pandemiei, programul a fost extins, astfel încât familiile cu mai mult de trei copii să poată beneficia de câte 1.500 de lei pentru achiziţionarea de calculatoare, laptopuri sau tablete pentru fiecare copil care frecventează o unitate de învăţământ.

Până anul trecut, Primăria Sfântu Gheorghe a eliberat peste 700 de carduri pentru aproape 165 de astfel de familii.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015