Connect with us

Asul de trefla

Toamna Horticolă Bucureşteană – Ziua Recoltei în Campusul Agronomie-Herăstrău

Peste 150 de soiuri şi hibrizi de fructe, struguri şi legume obţinute în România vor fi prezentate la Toamna Horticolă Bucureşteană – Ziua Recoltei, eveniment organizat de Facultatea de Horticultură din Bucureşti şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice

Published

on

Peste 150 de soiuri şi hibrizi de fructe, struguri şi legume obţinute în România vor fi prezentate la Toamna Horticolă Bucureşteană – Ziua Recoltei, eveniment organizat de Facultatea de Horticultură din Bucureşti şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice,  până duminică, în Campusul Agronomie-Herăstrău, informează organizatorii într-un comunicat.

La eveniment vor participa peste 50 de producători de la staţiunile USAMV Bucureşti – Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Pomicultură Pietroasa-Istriţa şi Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Ferma Moara Domnească, care vor expune roadele toamnei alături de cele cinci mari institute de profil din România – Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti – Mărăcineni, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Valea Călugărească, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură şi Floricultură Vidra, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Industrializarea şi Marketingul Produselor Horticole – Horting Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefăneşti Argeş, precum şi de Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri din Dăbuleni.

Producătorii, institute şi staţiuni cu profil horticol din România, vor prezenta şi oferi spre degustare numeroase soiuri şi hibrizi româneşti, precum şi soiuri recent introduse din străinătate – mere, pere, prune, gutui, struguri, soiuri de tomate şi hibrizi. O prezenţă inedită o reprezintă speciile noi de kiwi, curmale dobrogene/jujube, banana nordului, kaki, smochine, batat/cartof dulce produse la Facultatea de Horticultură din Bucureşti şi la SCDCPN Dăbuleni.

Din oferta târgului nu vor lipsi sucurile naturale, îngheţata artizanală şi numeroase alte produse inedite, alături de must şi unicul vin universitar din România, obţinut la SCDVV Pietroasa.

Producătorii vor expune şi comercializa o gamă variată de plante, bulbi, flori, produse pentru grădinărit, delicii tradiţionale, must şi vin.

Ziua Recoltei este o sărbătoare pentru comunitatea de producători şi consumatori, care încununează un an de producţie bogată. Pe tot mapamondul, gospodarii sărbătoresc Ziua Recoltei, iar anul 2021 a fost declarat, de către ONU şi FAO, Anul Internaţional al Fructelor şi Legumelor.

Evenimentul are, de asemenea, şi o componentă educaţională importantă prin conferinţele şi atelierele care au loc în fiecare zi în Aula Magna ‘PS Aurelian’ a USAMV Bucureşti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015