Connect with us

Educatie

Trei meserii bine plătite care nu necesită studii superioare

Iată câteva meserii avantajoase şi usor accesibile

Published

on

Evolutia pietei locurilor de munca este intr-o continua schimbare, iar adaptarea ajuta atat angajatorii, cat si angajatii sa-si dezvolte noi abilitati. In mod continuu, apar noi meserii, iar cerintele sunt din ce in ce mai diferite.

Din pacate, societatea, chiar si la ora actuala, considera ca nu poti avea o meserie bine platita daca nu ai facut o facultate. Acest lucru se datoreaza unor concepte si unor sisteme destul de invechite, prin care orice meserie era garantata in urma absolvirii unor studii superioare sau chiar a unor studii de liceu de cativa ani.

Cu toate acestea, exista cateva meserii foarte bine platite, pe care le poti practica si fara o diploma de facultate.

Piata muncii s-a dezvoltat atat de mult datorita digitalizarii, industrializarii si schimbarii nevoilor publicului larg. Astfel, au aparut locuri de munca pe care nu le puteai concepe acum 20 sau 30 de ani, dar care faciliteaza stilul de viata al unei societati si pot creste nivelul de trai, atat prin serviciil, cat si prin salariile oferite pentru astfel de locuri de munca.

Programator IT

Meseria de programator este poate una dintre cele mai populare si mai accesibile la ora actuala. Un alt beneficiu major este faptul ca reprezinta o meserie pe care o poti face in nume propriu si nu trebuie neaparat sa fii angajat la o firma, reusind astfel sa-ti gestionezi programul si proiectele dupa propriile nevoi si dorinte. In acelasi timp, nu este obligatoriu sa faci o facultate, ci este de ajuns un curs. Te poti inscrie la un curs organizat de mai multe companii pe care le găseşti pe internet  si poti incepe sa profesezi imediat dupa absolvirea acestuia. Este o meserie foarte bine platita si esentiala intr-o lume digitala ca cea de azi, dar trebuie sa tii cont ca este si o mare concurenta in aceasta industrie. 

Bucătar

O meserie veche care nu a necesitat niciodata o diploma de facultate este cea de bucatar. Industria gastronomica a ajuns la un nivel atat de inalt, incat preturile practice la restaurante nu mai sunt calculate doar in functie de mancare, ci se iau in considerare si alte aspecte precum servirea, estetica si mediul. Toate acestea fac din meseria de bucatar, una foarte bine platita, foarte cautata si extrem de interesanta. Totusi, trebuie sa tii de faptul ca bucataria si gastronomia au ajuns la nivel de arta, asa ca nu mai este suficient doar sa gatesti cum trebuie, ci sa oferi o intreaga experienta prin ceea ce faci si sa incerci sa devii unul dintre cei mai buni.

Asistent medical

Nu doar ca este o meserie accesibila, este chiar una foarte importanta pentru societate. Asistentii medicali joaca un rol esential in comunitatile mari sau mici, iar industria medicala in sine nu poate exista fara acestia. Spre deosebire de meseria de doctor, unde sunt necesari, pe langa anii de facultate, cei de rezidentiat, meseria de asistent medical se poate asimila si in cateva luni prin cursuri de pregatire.

Prin urmare, exista meserii foarte bine platite care nu necesita o diploma de facultate. Totusi, acest lucru nu inseamna ca facultatea nu mai este utila, ci doar ca exista optiuni si in afara acesteia.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015