Connect with us

Educatie

TUIASI: 500 de locuri bugetate la licenţă şi 450 la master în sesiunea de toamnă

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a informat că va scoate la concurs 500 de locuri la buget la licenţă pentru admiterea din toamnă

Published

on

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a informat că va scoate la concurs 500 de locuri la buget la licenţă pentru admiterea din toamnă, înscrierea candidaţilor urmând să se desfăşoare în perioada 6 – 17 septembrie.

Potrivit unui comunicat de presă, Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” sunt singurele care nu vor organiza o nouă sesiune de admitere deoarece locurile au fost ocupate integral încă din sesiunea de vară.

Pentru admiterea din această toamnă, înscrierea la cele 11 facultăţi se face cu un singur dosar şi se achită o singură taxă de admitere.

Procesul de admitere va avea loc integral online, pe platforma dezvoltată de universitate, actele urmând să fie trimise la final, în original, de către studenţii admişi. Pentru cei care nu au acces la o conexiune stabilă de internet vor exista centre pentru înscriere la faţa locului.

Rezultatele preliminare la admiterea de toamnă pentru studiile de licenţă vor fi afişate pe data de 18 septembrie. Între 19 şi 23 septembrie, candidaţii trebuie să aducă actele în original şi să îşi confirme locul, iar rezultatele finale se vor afişa pe 24 septembrie. Actualizarea listelor de candidaţi admişi şi, implicit, a specializării / specializărilor pentru care au fost admişi se va realiza zilnic.

Conform unei analize realizate la nivelul conducerii TUIASI, au fost ocupate în urma sesiunii din vară aproximativ 80% dintre locurile la buget, candidaţii având deja depuse actele în original. În ceea ce priveşte studiile de master, 70% dintre locuri au fost ocupate, urmând să fie scoase la concurs 450 de locuri la buget.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015