Connect with us

Cultura

Ultimul interviu al lui Johnny Raducanu

Avatar

Published

on

In memoria celui care a fost si va ramane vesnic in gandurile si sufletele noastre, Johnny Raducanu.
Pe numele sau real Raducan Cretu, s-a nascut intr-o familie de romi cu traditii muzicale de peste trei sute de ani. La 19 ani, s-a remarcat cu talent de interpret de jazz la contrabas, iar studiile muzicale si le-a facut la Iasi, apoi la Cluj, iar intr-un final a ajuns la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucuresti.

Indrumator activ al tinerei generatii, Johnny Raducanu este considerat un veteran al muzicii romanesti de jazz. A plecat dintre noi pe data de 19 septembrie 2011. In ultimul sau interviu Johnny Raducanu lauda calitatile vocale si instrumentale ale unor romi extrem de talentati si celebri.
Damian Draghici este cel despre care maestrul Johnny Raducanu spunea ca este un tanar care promite. Nascut intr-o familie muzicala, a inceput sa invete sa cante la nai la varsta de 10 ani, dupa ce cantase la diferite instrumente de la varsta de 3 ani. La 15 ani canta si inregistra deja cu

Orchestra Radio din Bucuresti. Are 18 albume inregistrate, iar astazi este senator in Parlament.

Unul dintre cele mai importante evenimente pentru comunitatea romilor a fost Gala Excelentei Romilor – invitat Daniel Vasile, presedintele Agentiei Nationale pentru Romi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015