Connect with us

Social

UNICEF: Servicii integrate de sănătate, educaţie şi protecţie socială prin proiectul ”România pentru fiecare copil”

Published

on

Peste 6.400 de copii şi părinţii lor proveniţi din medii vulnerabile, din 16 localităţi din judeţele Bacău şi Braşov, vor beneficia de servicii comunitare şi integrate de sănătate, educaţie şi protecţie socială, prin proiectul „România pentru fiecare copil”.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 4,2 milioane de euro oferit de Norvegia în cadrul Programului „Dezvoltare locală”, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Obiectivul proiectului este de a contribui la incluziunea socială a tuturor copiilor şi adolescenţilor, în special a celor vulnerabili, prin servicii de sănătate, educaţie şi protecţie a copilului.

Lansarea iniţiativei „România pentru fiecare copil” a fost organizată de UNICEF şi Senat, în contextul Zilei Internaţionale a Drepturilor Copiilor, sărbătorită în fiecare an pe 20 noiembrie.

Reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult, a evidenţiat că proiectul „România pentru fiecare copil” are obiective „ambiţioase” la nivel naţional, de a influenţa vieţile tuturor copiilor din ţară şi familiilor lor.

„Este viziunea noastră (…) că fiecare copil contează, este fericit, se bucură de sănătate, merge la şcoală, este protejat împotriva violenţei şi abuzurilor, beneficiază de oportunităţi egale pentru a se dezvolta şi creşte fără temeri şi discriminare. Vocea fiecărui copil este ascultată şi contează. În România, pentru fiecare copil, toate părţile societăţii lucrează neîncetat şi cu determinare pentru ca această viziune să devină o realitate. (…) Vom susţine crearea unor comunităţi prietenoase copiilor din România, comunităţi în care vocile, nevoile, priorităţile fiecărui copil fac parte integrală din politicile şi planurile publice locale. (…) Investiţia în drepturile copilului este mai mult decât o obligaţie legală sau morală, este o investiţie sănătoasă în viitorul României”, a spus Bult.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015