Connect with us

Educatie

Universitatea din Bucureşti organizează, în perioada 1-20 septembrie, o nouă sesiune de admitere

Universitatea din Bucureşti organizează, în perioada 1-20 septembrie, o nouă sesiune de admitere pentru absolvenţii de liceu şi facultate la admiterea de licenţă şi master din această vară

Published

on

Universitatea din Bucureşti organizează, în perioada 1-20 septembrie, o nouă sesiune de admitere pentru absolvenţii de liceu şi facultate la admiterea de licenţă şi master din această vară, potrivit unui comunicat.

Cele mai multe facultăţi ale UB oferă viitorilor studenţi, masteranzi şi doctoranzi un proces online de înscriere şi admitere, precum şi posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro.

Pentru programele de licenţă, master şi doctorat, concursul de admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti – sesiunea de toamnă – se desfăşoară în perioada 1-20 septembrie, iar data limită de afişare a rezultatelor este 23 septembrie. Fiecare facultate are propriul calendar, iar datele pot fi consultate pe website-urile facultăţilor.

Pentru studiile de licenţă, Universitatea din Bucureşti oferă celor interesaţi să studieze la una dintre cele 19 facultăţi un număr de 2.728 de locuri, dintre care 342 la buget. Pentru candidaţii la studii de master, UB pune la dispoziţie 5.098 de locuri, dintre care 1.145 la buget, în timp ce admiterea la studiile doctorale îi aşteaptă pe candidaţi cu 685 de locuri, dintre care 350 la buget.

Dintre acestea, 27 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, nouă sunt destinate absolvenţilor de liceu proveniţi din sistemul de protecţie socială şi 30 sunt dedicate candidaţilor care îşi doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de master didactic derulate de UniBuc.

În sesiunea de vară a admiterii la studii universitare de licenţă, cele 19 facultăţi ale UB au înregistrat aproape 39.000 de înscrieri, cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 12 ani.

La fel ca în cazul sesiunii de admitere din vară, pentru a veni în sprijinul candidaţilor, Universitatea din Bucureşti le asigură, pe perioada admiterii, cazare gratuită în căminele UB, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopţi. Cazarea se va face la Căminul D Grozăveşti (Splaiul Independenţei nr. 204) şi va fi posibilă în baza prezentării, la administraţia căminului, a legitimaţiei de concurs şi a actului de identitate.

De asemenea, candidaţii pot beneficia, alături de alte trei persoane, şi de acces gratuit în spaţiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândza” a Universităţii din Bucureşti, zilnic, în perioada 1-20 septembrie, în intervalul orar 8,00-20,00. Accesul se face pe baza legitimaţiei de participant la concursul de admitere.

Candidaţii sunt sfătuiţi ca, în funcţie de opţiuni, să urmărească atât website-urile, cât şi paginile de pe conturile de socializare ale facultăţii/facultăţilor care îi interesează, pentru a fi la curent cu informaţiile utile privitoare la admitere.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015