Connect with us

La zi

Universitatea Oradea are 150 de locuri bugetate gratuite pentru cele 11 licee din mediul rural

Published

on

Universitatea din Oradea oferă 150 de locuri bugetate gratuite la facultăţile instituţiei pentru absolvenţii celor 11 licee din mediul rural, a anunţat vineri, într-un comunicat, universitatea.

„Sunt locuri special alocate lor, iar noi avem disponibile 150 de locuri. Sunt foarte multe şi e clar că toţi cei care îşi vor promova examenul de Bacalaureat vor beneficia de această gratuitate. Avem locuri, dar, din păcate, nu termină atâţia în Bihor… Luni se vor afişa rezultatele şi e bine să ştie mama şi tata că au asigurată şcolarizarea gratuită pentru copilul lor pe toată durata ciclului de şcolarizare. Am dori ca toţi absolvenţii să nu părăsească Bihorul, să vină la Oradea”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău.

Potrivit comunicatului, beneficiarii acestor locuri sunt absolvenţii liceelor din 11 localităţi: Vadu Crişului, Borş, Cadea, Dobreşti, Popeşti, Suplacu de Barcău, Şuncuiuş, Borod, Tinca, Bratca şi Budoi, cu condiţia să îşi promoveze examenul de bacalaureat, în anul 2019.

„Doar anul trecut a mai fost aplicată această măsură, când ne-au fost aprobate în jur de 140 de locuri, toate ocupate. Se dau mai mult pe specializări prioritare pentru România. Noi avem la universitate toate specializările şi de aceea le putem aloca”, a mai precizat rectorul.

Absolvenţii liceelor din mediul rural au primit, începând din anul 2018, un ajutor nesperat din partea Ministerului Educaţiei. Pentru cei care îşi iau Bacalaureatul au fost rezervate 2000 de locuri bugetate la diverse universităţi din ţară.

Fiecare universitate a avut în acest scop un număr de locuri proporţional cu numărul de locuri istoric atribuit, fără a fi vorba despre o sesiune specială de admitere.

Autorităţile speră să crească numărul de specialişti cu studii superioare în speranţa că unii dintre ei se vor întoarce în sate şi vor ajuta la dezvoltarea lor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015