Connect with us

La zi

Vâlcea: Parteneriat cu două oraşe suedeze pentru dezvoltarea unor proiecte destinate romilor din judeţ

Published

on

Prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marian, a anunţat că suedezii sunt interesaţi de găsirea unor soluţii pentru incluziunea romilor din Vâlcea, o delegaţie formată din reprezentanţi ai oraşelor Stockholm şi Gothenburg fiind prezentă marţi, la sediul Prefecturii, pentru a discuta cu autorităţile judeţului despre posibilitatea dezvoltării unor programe comune în acest sens.

Potrivit reprezentantului Guvernului în Vâlcea, cei care au solicitat această întâlnire au fost suedezii, care au deja în derulare două proiecte cu finanţare europeană şi care au ca scop sprijinirea cetăţenilor cu risc major de marginalizare socială.

„Scopul vizitei l-a reprezentat stabilirea unei platforme de lucru bazată pe legislaţia europeană şi naţională de incluziune a cetăţenilor romi, partea suedeză exprimându-şi disponibilitatea cu privire la punerea în practică a unor proiecte comune cu rol social şi cu finanţare din fonduri europene. Sunt astfel avute în vedere două proiecte finanţate prin fondul FEAD în Suedia, respectiv Proiectul „O sănătate mai bună II”, finanţat pentru a doua oară de către FEAD (fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane), implementat de către oraşul Gothenburg în parteneriat cu asociaţia Armata Salvării, care derulează servicii de sprijin în Stockholm, iar cel de-al doilea, Proiectul „Po Drom”, implementat de organizaţia Misiunea Salvării. Astfel de vizite au mai avut loc în alte judeţe şi oraşe din ţară şi au vizat o mai bună cunoaştere a serviciilor sociale şi combaterea pauperizării, judeţul nostru reprezentând de acum un partener socio-administrativ, pe coordonatele enunţate”, a precizat prefectul de Vâlcea.

La întâlnirea cu delegaţia suedeză au participat şi reprezentanţi ai romilor din Vâlcea, precum şi primarii comunelor Bujoreni şi Racoviţa, localităţi în care locuiesc mulţi dintre romii plecaţi în Suedia.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015