Connect with us

Social

Vâlcea: Un milion de euro pentru persoanele sărace din Bujoreni care vor să pornească o afacere

Un număr de 40 de persoane din comuna Bujoreni, provenind din familii sărace şi din comunităţi expuse riscului de excluziune socială, au şansa de a urma gratuit cursuri de antreprenoriat în cadrul unui proiect european în valoare de un milion de euro

Published

on

Un număr de 40 de persoane din comuna Bujoreni, provenind din familii sărace şi din comunităţi expuse riscului de excluziune socială, au şansa de a urma gratuit cursuri de antreprenoriat în cadrul unui proiect european în valoare de un milion de euro derulat de primăria locală, Şcoala Gimnazială Gura Văii şi Asociaţia Godyris Hope.

Administraţia publică locală din Bujoreni a anunţat, vineri, că cele mai bune 14 planuri de afaceri care vor fi întocmite de cursanţi vor fi transpuse şi în practică la finalul cursurilor.

„Proiectul european în valoare de un milion de euro, intitulat „Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială din comunităţile marginalizate din zona rurală în comuna Bujoreni”, a ajuns la etapa de selecţie a celor 40 de persoane din Bujoreni care vor urma cursuri gratuite de antreprenoriat. 14 dintre proiectele pe care aceştia le întocmesc vor fi selectate şi vor primi finanţare nerambursabilă. Este o oportunitate extraordinară pentru cei care vor să-şi deschidă o mică afacere în comuna noastră. Îi aşteptăm să se înscrie pe toţi cei care îndeplinesc condiţiile”, au transmis reprezentanţii Primăriei Bujoreni.

Proiectul de la Bujoreni se desfăşoară prin Programul Operaţional Capital Uman şi a fost lansat în luna iunie pentru a veni în sprijinul cetăţenilor defavorizaţi, obiectivul lui fiind eradicarea sărăciei în această localitate în care se află şi una dintre cele mai mari comunităţi de romi din judeţul Vâlcea.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015