Connect with us

La zi

Vizită de monitorizare a stadiului implementării ROMACT în Mizil

Published

on

Echipa ROMACT, împreună cu primarul localităţii Mizil, Silviu Negraru şi persoanele de contact din primărie, au trecut în revistă realizările de până în acest moment ale programului Consiliului Europei şi Comisiei Europene pentru ajutorarea comunităţilor de romi locale.

ROMACT şi reprezentatţii autorităţilor locale au planificat acțiunile viitoare, cu accent pe formalizarea Grupului de lucru pentru finalizarea Planului de acțiune local.

ROMACT este un program iniţiat de către Consiliului Europei şi Comisia Europeană încă din 2013 şi are drept scop susţinerea comunităţilor locale de romi de dezvolta politici şi servicii publice pe plan local.

Echipa ROMACT ajută autoritățile locale să identifice resursele disponibile la nivel local și, acolo unde este necesar, să solicite și să obțină co-finanțare națională și europeană.

Odată ce măsurile și proiectele au fost finanțate și lansate, echipa ROMACT oferă, când este nevoie, expertiză managerială autorităților locale. Ea le ajută de asemenea în monitorizarea și implementarea măsurilor și proiectelor și în evaluarea impactului acestora.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015