Connect with us

Social

World Vision România: 400 de copii din mediul rural vor avea din luna iunie propriul calculator

Published

on

În luna iunie, peste 400 de copii din 16 comunităţi rurale din judeţele Cluj şi Vaslui, parte din proiectele World Vision România, vor avea propriul calculator complet dotat şi cu sistemul de operare Windows 10 gata instalat, printr-o donaţie în valoare de aproximativ 100.000 de euro.

Cifrele ultimelor 12 luni din sistemul românesc de învăţământ arată că 40% dintre elevii din mediile defavorizate, majoritatea înscrişi la şcolile din mediul rural, nu au reuşit să participe la şcoala online. Este esenţial ca digitalizarea să devină o componentă integrantă a procesului de educaţie din România, nu doar o soluţie de avarie.

Cinci entităţi din domenii diferite au pus umărul la această amplă acţiune care are drept scop final oferirea de şanse egale la educaţie copiilor care provin din medii vulnerabile. Astfel unităţile centrale refurbished, dar perfect funcţionale, au fost donate de Cognizant Softvision, una dintre cele mai mari companii de software din ţară, care a asigurat şi resursele financiare pentru achiziţionarea de monitoare, tastaturi, mouse-uri şi căşti noi. De procesul de curăţare, instalare şi verificare s-au ocupat în mod voluntar, în perioada 24-28 mai, Cercetaşii României – Oscar Skrabel Bistriţa, împreună cu voluntari de la Clubul de Robotică INFOTRONX al Colegiului Tehnic Infoel Bistrişa şi de la Clubul de Robotică Bolts and Gears al Colegiului Naţional Liviu Rebreanu din Bistriţa. De întreaga acţiune vor beneficia 400 de copii din proiectele World Vision România.

„Toate aceste bucurii, cum le spunem noi, o să ajungă la cei care au nevoie şi din diverse motive nu pot să-şi achiziţioneze singuri aceste instrumente atât de necesare în contextul actual. Această perioadă cu siguranţă ne va schimba perspectiva în ceea ce priveşte utilizarea infrastructurii şi a echipamentelor informatice; o să fie mult mai aproape de noi şi o să le folosim mult, mult mai des”, spune Sidor Coştinaşi, liderul cercetaşilor din Bistriţa.

„Pandemia a arătat încă o dată că digitalizarea educaţiei este un pas esenţial pentru învăţământul românesc. Trebuie să aducem educaţia în 2021. Suntem foarte recunoscători că avem parteneri care înţeleg importanţa şcolii şi susţin copiii din medii vulnerabile, aşa că le mulţumesc, în numele copiilor, Cognizant Soft Vision şi Cercetaşilor României – Oskar Skrabel Bistriţa.”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015