Connect with us

News

Zeci de romi au documente de identitate noi

Avatar

Published

on

Asociatia pentru Parteneriat Comunitar Brasov, Directia Judeteana Comunitara de Evidenta a Persoanelor Brasov, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Rupea, au desfasurat cea de-a doua caravana din cadrul proiectului „Acces la servicii sociale de baza pentru persoane vulnerabile din judetul Brasov”.

Actiunea s-a desfasurat timp de 3 ore la sediul Primariei Racos adresandu-se persoanelor de etnie roma din comuna. Sprijinul a constat in intocmirea dosarelor pentru otinerea actelor de identitate/stare civila, precum si suportarea contravalorii emiterii cartii de identitate, in caz de expirare si/sau preschimbare, schimbarea domiciliului, pierderea documentului de identitate sau in momentul implinirii varstei de 14 ani si a taxei de eliberare a adeverintelor de domiciliu.

Au fost preluate documentele pentru 35 persoane si au fost eliberate 3 certificate de nastere noi, cele vechi fiind deteriorate.
De asemenea, s-au realizat anchete sociale in randul beneficiarilor pe baza carora aceste persoane vor putea beneficia de servicii de asistenta si informare pentru obtinerea unor drepturi sau servicii de baza de care au fost privati prin lipsa actelor de identitate.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015