Connect with us

Eveniment

Zilele Filmului „Memoria Holocaustului” la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Published

on

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, în colaborare cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român, organizează, de vineri până duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, programul Zilele Filmului „Memoria Holocaustului”, informează un comunicat al Institutului.

Proiectul reuneşte documentare premiate cu Oscar, filme artistice şi de animaţie care prezintă evenimente ce şi-au pus amprenta asupra celor care au supravieţuit Holocaustului, asupra familiilor lor şi generaţiilor care le-au urmat.

Vineri, începând cu ora 18,00, la Cinema „Muzeul Ţăranului”, va avea loc deschiderea evenimentului la care sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai Guvernului României, ai Corpului Diplomatic.

Seria ecranizărilor începe cu „L’Origine de la violence/Originea violenţei” o dramă franco-germană inspirată din fapte reale, în regia lui Elie Chouraqui. Producţia artistică aduce în prim-plan aventura căutării asidue a trecutului de către tânărul Nathan Fabre, personajul principal.

Ziua de sâmbătă este dedicată documentarelor şi filmelor de animaţie pentru copii.

Duminică, începând cu ora 16,00, va fi proiectat documentarul „Dor de tine”, produs şi regizat de Mireille Abramovici. Filmul prezintă povestea de dragoste dintre Sylvia şi Isaac Abramovici, evrei români aflaţi la studiu în Franţa şi drama prin care trec în perioada războiului.

„Sobibor”, o producţie rusească în regia lui Konstantin Khabenskiy, încheie seria ecranizărilor pe tema Holocaustului, duminică, de la ora 17,30. Filmul aduce în prim-plan istoria singurei revoltei reuşite din lagărul de exterminare Sobibor, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Accesul la proiecţii liber, dar cu rezervarea locurilor pe eventbook.ro.

Zilele filmului „Memoria Holocaustului” este un proiect cultural iniţiat de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” şi se află la a treia ediţie. Evenimentul are loc în contextul în care luni se împlinesc 75 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015