Connect with us

Eveniment

Ziua Europeană de Comemorare a Holocaustului Romilor

Published

on

Strămoşii noştri… copii, fraţi, părinţi de etnie romă au fost în urmă cu 75 de ani victime al Holocaustului.

Ecouri ale victimelor sunt captive şi astăzi între pereţii lagărului de la Auschwitz-Birkenau.

Vino, pentru câteva momente de linişte şi introspecţie la acest eveniment, conceput în memoria victimelor de etnie romă ale Holocaustului!

Organizaţia de Tineret a Partidei Romilor Pro-Europa va fi gazda acestui eveniment sâmbătă, 3 august 2019.

La ora 14:00 se vor depune coroane la Monumentul Holocaustului (Str. Ion Brezoianu, Bucureşti) iar începând cu ora16:00, la Pasajul Latin din Centrul Vechi. Voluntarii organizaţiei au pregătit o scenetă ce va fi desfășurată într-un loc amenajat cu sârmă ghimpată, imitând lagărul în care în noaptea de 2 spre 3 august 1944, regimul nazist a procedat la exterminarea romilor în camerele de gazare, fiind uciși 2897 femei, barbați și copii romi.

Sceneta va fi acompaniată de cvartetul de muzică clasică „4 For Music” şi pe tot parcursul evenimentului va fi expusă o expoziţie fotografica prezentând scene din timpul Holocaustului.

Ziua Europeană de comemorare a victimelor Holocaustului împotriva romilor ne reaminteşte că avem datoria de a lua atitudine la orice formă de violență, xenofibie şi extremism.

Aşadar, demonstrează că îți pasă şi vino alături de noi pentru a îi comemora pe strămoşii noştri, victime ale Holocaustului!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015