Connect with us

Evenimente Actiuni

Ziua Internaţională a Romilor a fost sărbătorită şi la Bistriţa

Avatar

Published

on

Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa, consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuş i-a invitat pe toţi cei care sunt legaţi sufleteşte de această etnie la un cocktail, atmosfera urmând să fie întreţinută de un grup instrumental din cadrul Ansamblului Profesionist “Dor Românesc” al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud cu soliştii Mirela Petruş şi Ioachim Spân. De asemenea, la sărbătoare au mai fost prezente formaţiile de dansuri ţigăneşti “Tarne Talente” al Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 din Bistriţa, “Chel şucar” din Josenii Bârgăului şi “Ilo Romano” din Sîncraiu de Mureş, la care s-a adăugat şi formaţia de dansuri orientale din Bistriţa.

La eveniment au fost aşteptaţi să participe reprezentanţii la vârf ai autorităţiilor locale şi judeţene, preşedinţi de partide politice, primari de oraşe şi comune din Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele Emil Neia Lăcătuş a împărţti pliante şi alte materiale promoţionale prin care s-a marcat în marile comunităţi de romi din judeţul Bistriţa-Năsăud marea Sărbătoare a Etniei.

În anul 2002, în 8 aprilie s-a sărbătorit jubileul milenar reprezentând 1000 de ani de atestare a romilor în Europa. Cu acest prilej unic, în numeroase ţări de pe toate continentele s-a desfăşurat Ceremonia Râului. Lumânări aprinse şi flori au fost aruncate pe ape în memoria strămoşilor romi care şi-au început, acum un mileniu, drumul către Europa, apoi către cele două Americi şi mai departe.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015