Connect with us

News

ZIUA LICEANULUI ROM

Avatar

Published

on

Duminica, in parcul Caramidari, incepand cu orele 14, s-a desfasurat spectacolul dedicat Zilei liceanului rom organizat de filiala municipiului Calarasi a Partidei Romilor Pro-Europa. Alaturi de locuitorii cartierului, au fost prezenti directorul DGASPC Calarasi, doamna Doinita Nicolae, domnisoara Loredana Mira si echipa sa. Spectacolul a fost prezentat de doi tineri frumosi si talentati, elevi ai Colegiului National „Barbu Stirbei”, Strungar-Oprea Ana Maria si Stefan Dinca.

Au recitat poezii Ramona Dobre, eleva in clasa a IV-a la Scoala gimnaziala nr. 2 Modelu si Mioara-Virginia Lazar, eleva clasa I-a la Colegiul Economic 2, Calarasi. Au dansat – „Happy Stars” de la Asociatia Alege Sa Traiesti, domnisoarele Mirela si Madalina Cristea, Ansamblul ILO ROMANO a filialei noastre. Momentul vesel al spectacolului a fost sustinut de cei doi prezentatori. Au incantat spectatorii formatia de tineri de etnie roma, alcatuit din Andrei Bucur, elev clasa a VIII-a, Scoala gimnaziala nr.11, Lucian Constantin, elev clasa a VIII_a Colegiul „Carol I” si Ionut Simion, elev clasa a IX-a la Colegiul Economic Calarasi.

Pe tot parcursul spectacolului au fost prezentate informatii despre activitatea filialei in domeniul educatiei si al promovarii culturii, actiuni care au fost derulate incepand cu anul 2010, cu elevi de gimnaziu ai caror parinti i-au incurajat sa participe la actiunile filialei, elevi care au ajuns astazi la varsta liceului, asa cum s-a intamplat cu cei doi prezentatori ai spectacolului.

Organizam astfel de actiuni in scopul de a arata populatiei majoritare una din caracteristicile populatiei rome peste care se trece foarte usor – faptul ca cetatenii romani de etnie roma se preocupa foarte mult de educatia copiilor lor, de prosperitatea in mod legal a familiilor lor, de aspectul si comportamentul copiilor lor.

E adevarat ca un numar considerabil din cetatenii romani de etnie roma traiesc la limita existentei umane, e adevarat ca un numar considerabil de etnici romi nu se preocupa de educatia copiilor lor datorita lipsurilor inumane pe care le intampina, dar tendinta de a generaliza aceasta situatie consideram ca este dovada de prejudecata care ingreuneaza relatiile interetnice, asumarea identitatii rome, dezvoltarea personala a tinerei generatii de etnie roma, obligata sa poarte din frageda pruncie blestemul de a fi rom.

Tuturor tinerilor care au participat in spectacol le multumim.
Tuturor invitatilor si spectatorilor care au petrecut dupa-amiaza alaturi de noi, le multumim.

Tuturor elevilor de etnie roma, tuturor cadrelor didactice de etnie roma le uram un an scolar cat mai bun.
Nu putem sa nu le uram cu respect si simpatie tuturor elevilor si tuturor cadrelor didactice un an plin de rezultate cat mai bune.

Cu deosebit respect,
Daniel Stancu
Presedinte filiala municipiului Calarasi a Partidei Romilor „Pro-Europa”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015