Connect with us

Eveniment

Ziua Presei Rome – 24 septembrie

Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa” se implică activ în dezvoltarea presei rome

Published

on

Data de naștere a presei rome este considerată 24 septembrie 1932 când a apărut la Craiova ziarul “Timpul”, editat de intelectuali romi și neromi. Au urmat în epocă și alte publicații ca „Glasul romilor” sau „Neamul țigănesc”.

Libertatea presei este un drept fundamental al omului recunoscut și protejat prin lege in majoritatea statelor moderne. Acest drept este strâns asociat cu libertatea de exprimare și este o componentă a acesteia.

Pentru ca libertatea presei să fie reală, publicul și mass-media necesită acces neîgrădit la informații. Accesul la informații împuternicește publicul să dezvolte o imagine adecvată și să-și formeze o opinie critică și realistă cu privire la societatea în care trăiește și la autoritățile care îl guvernează, încurajează participarea corect informată a acestui public la chestiunile care îl privesc, prezintă capacitatea să impună transparență la nivelul instituțiilor publice în ceea ce privește gestionarea fondurilor publice și tragerea la răspundere a funcționarilor publici, expunerea și sancționarea corupției și să legitimeze administrația ca serviciu public.

Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa” se implică activ în dezvoltarea presei rome prin difuzarea pe toate canalele media existente în prezent, a unor materiale de informare corectă şi în timp real a populaţiei de etnie romă, încă de acum 30 de ani. Emisiunea „Din Viaţa Romilor„, difuzată în fiecare sâmbătă la Naţional TV, dar şi portalul www.partidaromilor.ro, precum şi prezenţa pe reţelele de social media Facebook, YouTube, Instagram sau Twitter, oferă informaţii utile comunităţii rome din România şi nu numai.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015